×
Latest Comments
No comments
Zoek in de blog

De voordelen van teensokken bij voetschimmel

6068

Wat is voetschimmel?

Een voetschimmel is een infectie aan de huid. Een andere naam voor voetschimmel is zwemmerseczeem. Deze naam is ontstaan omdat veel mensen in zwembaden een voetschimmel oplopen.
Een voetschimmel leeft in de hoornlaag van de opperhuid en is besmettelijk.

Hoe ontstaat een voetschimmel?

De schimmelinfectie wordt door besmetting over gedragen. In een warme en vochtige omgeving groeien de schimmels makkelijk en kunnen eenvoudig worden over gedragen. De schimmel wordt door sporen over gedragen. Deze sporen zijn veelal in openbare ruimtes aanwezig waar veel mensen zich bevinden.
In openbare ruimtes in zwembaden of douches is de kans groot dat je een schimmelinfectie oploopt. Als de huid vochtig wordt in zwembaden of douches kan makkelijk een infectie ontstaan.
Maar ook bij mensen die last hebben van erg zwetende voeten is de kans groot op een schimmelinfectie. Tegenwoordig worden de voeten steeds minder aan de buitenlucht blootgesteld. De meeste mensen dragen hele dagen schoenen waarin de temperatuur zo hoog kan oplopen dat dit de schimmelgroei bevorderd. 

Wat is het voordeel van teensokken?

Het belangrijkste is dat de huid droog blijft. Hierdoor krijgen de sporen minder de kans om uit te groeien tot een schimmelinfectie.
Teensokken kunnen een schimmelinfectie niet oplossen! Teensokken kunnen er wel voor zorgen dat het tussen de tenen droog blijft. Dit komt omdat iedere teen apart 'verpakt' is. Vooral bij erg zwetende voeten is dit een voordeel.

Ook kunnen teensokken besmetting van andere tenen voorkomen, omdat iedere teen een aparte kous heeft.
Ook andere middelen kunnen voetschimmel voorkomen.
B.v. door iedere dag een nieuw paar sokken aan te trekken, schoenen overdag uittrekken of meerdere keren per dag nieuwe teensokken.
Zorg ervoor dat de temperatuur in je schoen laag blijft. Dit verminderd de kans op voetschimmel!

Wilt u dagelijks teensokken gaan dragen dan zijn de dunne Injinje Liners zeer geschikt. Deze sokken nemen het zweetvocht makkelijk op zodat het tussen de tenen droog blijft. Bij warme dragen wordt het aanbevolen om meerdere keren per dag een nieuwe droge sok aan te trekken.

Related products

Menu

Opties

Click for more products.
No products were found.

Share

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden