×
Laatste artikelen

Wandelen met teensokken

Veel wandelaars zijn nog steeds onbekend met de teensok. Dit is een gemiste kans! Teensokken kunnen veel voorkomende problemen van wandelaars oplossen. Drogere voeten, geen wrijving en daardoor minder kans op blaren is het resultaat.

In ons artikel over teensokken kunt u alles lezen over de voordelen.

Injinji outdoor teensok

Wat zijn de voordelen van wandel teensokken?

Voor wandelaars zijn er speciale teen wandelsokken. Deze Outdoor of Trial teensokken zorgen ervoor dat u comfortabel lange afstanden kunt lopen. Dit komt doordat de sokken naadloos zijn en extra verstevigde delen bevatten op delen die extra belast worden bij het wandelen.
Vooral wandelaars met een hamerteen, een klauwteen of blaren tussen de tenen hebben vaak baat bij een teensok.

Geen wrijving
Wanneer u vaak blaren tussen de tenen heeft dan zijn teen sokken de oplossing voor uw probleem. Doordat de tenen van elkaar gescheiden zijn, kunnen de tenen niet langs elkaar wrijven. Dit voorkomt dat er blaren ontstaan.

Voorkomen verspreiding infecties
Ook mensen met eczeem, teen infecties of schimmel tussen de tenen hebben veel baat bij teen sokken. Omdat de tenen van elkaar gescheiden zijn, wordt het uitbreiden van de infecties of andere aandoeningen voorkomen.

Afvoeren vocht
Voeten hebben veel zweetklieren en produceren hierdoor veel vocht, vooral tussen de tenen. Bij het dragen teensokken worden de tenen gescheiden en wordt het vocht direct opgenomen. Het resultaat is dat het rondom de tenen droger blijft en dit voorkomt blaren in dit gebied.

Hygiënisch / dagelijks dragen
Teensokken bieden niet alleen voordelen bij uw wandelingen. Ook het dagelijks dragen van teen sokken heeft voordelen. Met teen sokken wordt het zweet beter opgenomen door de sok, zodat de voet rondom de tenen droger blijft. Hierdoor krijgen voetschimmel, bacteriën of andere infecties minder kans om zich te ontwikkelen. Daarnaast betekenen drogere voeten dat er minder onaangename geuren zullen ontstaan.
Met name de dunne liner teen sokken zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Deze kunt u vinden in de categorie Sport.

Lees verderLaat minder zien
Recent bekeken
Geen producten

Menu

Opties

Click for more products.
No products were found.

Share

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden