×
Laatste artikelen

Tegenwoordig worden er aparte dames- en herensokken gemaakt. Het is niet alleen de kleur die het verschil maakt maar ook andere eigenschappen maken het verschil tussen een dames- of herenuitvoering. Een gemiddelde herenvoet is groter en heeft een andere vorm dan een dames voet.

Waarom worden dames wandelsokken smaller gemaakt? Het voordeel is dat de wandelsok hierdoor beter om de voet past en minder snel gaat verschuiven. Hierdoor wordt de kans op blaren verminderd.

De meeste dames wandel- of sportschoenen hebben een smalle schoenneus. Bij het dragen van dikke teensokken komen de tenen verder uit elkaar te staan en wordt de voorvoet breder. Bij een smalle damesschoen hebben de tenen te weinig ruimte. Hierdoor kunnen blaren of zelfs blauwe teennagels ontstaan. De Injinji women's teensokken zijn daarom minder dik. Hierdoor hebben de tenen meer ruimte in de schoenneus.

Heb je een brede schoenneus en heb je last van blaren dan is het altijd beter om dikke sokken te dragen. Bij dikke sokken heb je meer demping tijdens het lopen en er wordt meer warmte en vocht opgenomen, zodat de kans op blaren wordt verminderd.

Dikke sokken zorgen er ook voor dat de ruimte in je schoen goed wordt opgevuld. Je voet zit hierdoor strakker in de schoen, zodat de voet minder kan bewegen tijdens het wandelen. Dit voorkomt b.v. blaren op de hiel.

Lees verderLaat minder zien
Recent bekeken
Geen producten

Menu

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Share

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden